Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου,

Εκ μέρους της προσωρινής Οργανωτικής Επιτροπής του ΕΠΑΜ, σας καλωσορίζω στη σημερινή Παναττική Συνδιάσκεψη των Μελών μας.
Οκτώ μήνες μετά από την Ιδρυτική Συνδιάσκεψη του ΕΠΑΜ και λίγο πριν από το 1ο τακτικό μας Συνέδριο, το Μέτωπο βρίσκεται σε έντονο και μάλιστα γεωμετρικό ρυθμό ανάπτυξης Πυρήνων και Μελών σε όλη την Επικράτεια της Χώρας, αλλά και σε πολλές πόλεις του Εξωτερικού.

Όταν στην Ιδρυτική μας Συνδιάσκεψη τέθηκαν για πρώτη φορά τα 5 βασικά προτάγματα του ΕΠΑΜ σαν  τη μοναδική μεταξύ μας πολιτική συμφωνία, θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι μάλλον  λίγοι θα  ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι θα μπορούσαν αυτά  να γίνουν η συγκολλητική ουσία μεταξύ ανθρώπων που προέρχονταν  από διαφορετικές πολιτικές ή κομματικές αφετηρίες.

Σήμερα όμως, εκείνο το εγχείρημα που πριν από λίγο καιρό φάνταζε αν όχι απίθανο, πάντως εξαιρετικά δύσκολο για να επιτύχει, αποδεικνύεται ότι αποτελεί όαση στην  πολιτική σήψη που επικρατεί στη χώρα.

Σήμερα που το πολιτικό σύστημα έχει απαξιωθεί πλήρως από τον Ελληνικό Λαό και η κρίση μαστίζει στην κυριολεξία όλους τους  τομείς της Χώρας, η φωνή και τα προτάγματα του ΕΠΑΜ δίνουν μοναδική  ελπίδα στην απόγνωση του Έλληνα και της Ελληνίδας.


Το ΕΠΑΜ, χωρίς να προβάλλει ιδιαίτερα  κανέναν συναγωνιστή του σαν Ηγέτη και σαν  Αυθεντία,  στηριζόμενο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο  στις αστείρευτες Λαϊκές Δυνάμεις αυτού του ευλογημένου τόπου,  κτίζει μέρα με τη μέρα τη ΝΕΑ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, σφυρηλατεί δεσμούς πραγματικής  συντροφικότητας  και έχει βάλει πλώρη για την επιστροφή τη Χώρας στην πραγματική Δημοκρατία και την πάλη για την ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.

Η άρνηση πληρωμής του χρέους,

Η τιμωρία των ενόχων και των συνοδοιπόρων τους, αλλά   και όλων όσων έφεραν την Πατρίδα μας  στη σημερινή ρημαγμένη  κατάσταση, με ένα Λαό στην πλειοψηφία του να βρίσκεται  στα πρόθυρα της εξαθλίωσης,

Η επιστροφή στο Εθνικό μας νόμισμα και τέλος


Η παραγωγική ανασυγκρότηση της Πατρίδας,


Είναι στόχοι του ΕΠΑΜ μοναδικοί, αναλλοίωτοι και κυρίως ξεκάθαροι, που  δίνουν τη μόνη πειστική απάντηση απέναντι στα ψεύτικα και φοβικά διλήμματα που ενσπείρουν στο Λαό οι δωσίλογοι και τα ξένα αφεντικά τους, αλλά και  απέναντι σε συσκοτισμένες αντιμνημονιακές προτάσεις.

Το ΕΠΑΜ αποδεικνύει στην πράξη πλέον, ότι αποτελεί τη μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί κάτω από προϋποθέσεις να βγάλει την κοινωνία και τη χώρα από τα σημερινό αδιέξοδο.

Για  το λόγο αυτό το μαύρο μέτωπο και όχι μόνο, κάνουν τα πάντα για να σταματήσουν αυτήν την πραγματική επέλαση του ΕΠΑΜ προς την κοινωνία.  

Έκοψαν με μιας τη φωνή του ΕΠΑΜ, τη φωνή των συναγωνιστών μας του Δ. Καζάκη και του Μ. Κακλαμάνου, από τα FM, αλλά και κάθε παρουσία σε τηλεοπτικό σταθμό, προσπαθούνμε περίεργα και δόλια προβοκατόρικα δημοσιεύματα σε επίλεκτες εφημερίδες του συστήματος,   να αποδώσουν στο ΕΠΑΜ χαρακτηριστικά περιθωριακής ομάδας και πολλά άλλα.

Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες,

Φαίνεται ότι  όλα αυτά τα εξαμβλώματα δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα ποιοι είμαστε.
Νομίζουν ότι θα μας τρομάξουν και θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα μας  και ότι  έτσι θα τη βγάλουν και πάλι καθαρή.

Είναι σίγουρο ότι  δεν έχουν αντιληφθεί ότι  ΕΠΑΜ σημαίνει μάχιμη οργάνωση και μαχητές, που είναι αποφασισμένοι μαζί με την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού,να πάρουν την τύχη αυτής της χώρας στα χέρια τους.

Φαίνεται δεν έχουν καταλάβει ή δεν πρόσεξαν αρκούντως ότι από τις πλατείες και τις μεγάλες κινητοποιήσεις της Αθήνας και των άλλων Πόλεων, από τις  πλατείες των γειτονιών, από τον αγώνα ενάντια στα χαράτσια, από την κατάληψη της ΔΕΗ, από την αυθόρμητη παρουσία αγωνιστών μας στα γεγονότα των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου, από την προετοιμασία και την  οργάνωση Επιτροπών Ιατρικής, Κοινωνικής και Νομικής  αλληλεγγύης για τον αναξιοπαθούντα πληθυσμό, Σε όλα αυτά, τα Μέλη του  ΕΠΑΜ βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή και ποτέ δεν λείψαμε από καμία μάχη και ούτε πρόκειται να λείψουμε,μέχρι να φτάσουμε και να πετύχουμε  το στόχο μας, μέχρι να ελευθερωθεί η Πατρίδα μας.

Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες,

Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε νέες προκλήσεις και το κίνημά μας μπαίνει σε νέα φάση. Είναι η στιγμή που η αυθόρμητη αγανάκτηση του Λαού πρέπει να οργανωθεί και το ΕΠΑΜ με περισσότερο γνώση και εμπειρίες, με  περισσότερες δυνάμεις αλλά και με καλλίτερη οργανωτική δομή οφείλει να βγει μπροστά, σε ένα δύσκολο και μακρύ αγώνα για να πρωτοστατήσει  στην Παλλαϊκή Αντίσταση  μέχρι την τελική νίκη.

Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να ξαναγίνει κυρίαρχος και να δώσει το μάθημα που αξίζει στη δράκα των προδοτών που μας κυβερνά.

Το Μέτωπο των Μαχητών του ΕΠΑΜ οφείλει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στα ιστορικά του καθήκοντα, καθήκοντα που μας επιβάλλει η πραγματικότητα που όλοι ζούμε.

Ή ΤΩΡΑ ’Η ΠΟΤΕ.

Σας καλούμε όλους και όλες  να προσπαθήσουμε να πετύχουμε τον υψηλό μας στόχο με όποιον τρόπο συναποφασίσουμε.

Σας καλούμε να κινητοποιήσουμε την Κοινωνία από τη βάση της και να συμπαραταχθούμε μαζί της  για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του σάπιου κατεστημένου και όλων αυτών που σήμερα παίζουν με τις ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ γιατί
ΕΜΕΙΣ έχουμε το δίκιο με το μέρος μας


Γιατί εμείς θα νικήσουμε.

Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες


Με όλη μας την ορμή και τη δύναμη,
Εμπρός για να Συσπειρωθούμε και να Συσπειρώσουμε την Κοινωνία,
Εμπρός για  να Οργανωθούμε και να Οργανώσουμε τη γειτονιά ,την Πόλη, το χώρο δουλειά μας .
Εμπρός  για να δώσουμε τη μεγάλη μάχη της Ανατροπής και την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της Πατρίδας μας
Για την προσωρινή οργανωτική επιτροπή
Δημήτρης Κυπριώτης