Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΕΠΑΜ ΣΕΡΡΩΝ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ (23/4/2012)



Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2011 ως πολιτική οργάνωση (κίνημα – μέτωπο) ανάμεσα στα δακρυγόνα και τις λαϊκές συνελεύσεις στο Σύνταγμα. Μετά από δημοψήφισμα ανάμεσα στα μέλη του έλαβε τη νομική μορφή του πολιτικού κόμματος το Μάρτιο του 2012.  
Το Ε.ΠΑ.Μ. ανταποκρίθηκε στην ανάγκη και απαίτηση του λαού για συγκρότηση μιας ευρύτερης κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας, πέρα από κομματικές και ιδεολογικές διαφορές, θέτοντας τη βάση για την άμεση ανατροπή του αδιεξόδου που μας οδηγεί το υπάρχον καθεστώς.  
Όλοι μαζί αναλαμβάνουμε δράση για να βάλουμε τέλος στις πολιτικές που οδηγούν στη φτώχεια, την ανεργία, την ισοπέδωση των ατομικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων, την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Οι βασικοί στόχοι του ΕΠΑΜ είναι:

  • Ακύρωση  των συμφωνιών (μνημόνια, δανειακές συμβάσεις, όλοι οι νόμοι που προκύπτουν απ’ αυτές, κλπ).

  • Διαγραφή του παράνομου δημόσιου χρέους, με βάση το διεθνές δίκαιο.

  • Τιμωρία των υπευθύνων που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή.

  • Αναθεώρηση των σχέσεων της Ελλάδας με την ΕΕ.

  • Η ψήφιση νέου Δημοκρατικού Συντάγματος μέσα από Συντακτική Εθνοσυνέλευση.

Στα πλαίσια αυτά, συγκροτούνται ομάδες ενεργών πολιτών (πυρήνες)  σ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και λειτουργούν δημοκρατικά, αναπτύσσοντας δράση σε θέματα των τοπικών κοινωνιών.
Ο Πυρήνας Σερρών συγκροτήθηκε το Μάρτιο, με ουσιαστική συμμετοχή σημαντικού αριθμού συμπολιτών μας, που ολοένα αυξάνεται. Στους πρώτους στόχους που τέθηκαν από τον πυρήνα Σερρών είναι:
·        Η ενημέρωση της κοινωνίας των Σερρών για την πραγματική κατάσταση της χώρας, αλλά και για την εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση, που συστηματικά αποσιωπάται, είτε με κουβέντα στη γειτονιά,  στους χώρους δουλειάς, σπουδών, είτε αξιοποιώντας την τεχνολογία.
·        Η οργάνωση ή συμμετοχή σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης (π.χ. κοινωνικό ιατρείο, κοινωνικό παντοπωλείο, στήριξη ευπαθών ομάδων μέσα από μεμονωμένες δράσεις).
·        Η συμβολή στη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικά αλληλέγγυας οικονομίας (ανάπτυξη κοινωνικού συνεταιρισμού, ανταλλακτικής οικονομίας, κ.τ.λ.).
·        Η συμμετοχή σε κινητοποιήσεις και κοινωνικούς αγώνες του Σερραϊκού λαού.

Για τις εθνικές εκλογές στις 6 Μαΐου, το Ε.ΠΑ.Μ. κάλεσε όλους να δώσουμε τη μάχη μέσα από μια πλατιά συμμαχία, με τη συνεργασία όλων των αντικατοχικών σχημάτων, δυνάμεων, προσωπικοτήτων.
Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν το κόμμα της Δημοκρατικής Αναγέννησης και πολλά κινήματα πολιτών. Αποφασίστηκε η σύμπραξη σε μία εκλογική συνεργασία με το όνομα  «ΟΧΙ».   Νομοτυπικά  επικεφαλής του Ψηφοδελτίου  και εκπρόσωπος του «ΟΧΙ» ορίστηκε  η τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οικονομολόγος, καθηγήτρια Μαρία Νεγρεπόντη  Δελιβάνη.

 Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί:

1. Για να καταργηθούν οι δανειακές  συμβάσεις, τα μνημόνια, οι διεθνείς δεσμεύσεις που καταλύουν την εθνική κυριαρχία και επιβάλλουν την Νέα Κατοχή της χώρας από τα διεθνή χρηματοπιστωτικά κέντρα, τις «αγορές» και το πολιτικό τους προσωπικό στο ΔΝΤ, την ΕΕ, την ΕΚΤ κλπ.
2. Για να τιμωρηθούν οι ένοχοι, οι δοσίλογοι, όσοι ευθύνονται ή συνυπέγραψαν την υποδούλωση της χώρας στους δανειστές και νομοθετούν με βάση τις κατευθύνσεις της Τρόικας και τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας
3. Για να παρθούν μέτρα εκδημοκρατισμού της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, μέτρα ανακούφισης του λαού από την εξαθλίωση που του επιβάλλει η πολιτική της χρεοκρατίας.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
Οι υποψήφιοι που υποστηρίζει το ΕΠΑΜ Σερρών, στα πλαίσια του κοινού ψηφοδελτίου με το όνομα « ΟΧΙ», επελέγησαν μεταξύ των μελών του πυρήνα Σερρών με δημοκρατική διαδικασία, διαφάνεια και ίσες ευκαιρίες για όλους και είναι οι ακόλουθοι:

  • Χατζηκύρου – Σιαμίδου Βασιλική, απόφοιτος Σχολής Δομικών Έργων, με κοινωνική δράση κυρίως στο χώρο των ατόμων με αναπηρία.
  • Ζιούλης Ανέστης, Τεχνικός δικτύων και Η/Υ και σπουδαστής του ΤΕΙ Σερρών στο τμήμα «Πληροφορικής και Επικοινωνιών», άνεργος.
  • Μπόικος Απόστολος, ποιητής – συγγραφέας, απόφοιτος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.,  με πλούσια συγγραφική και κοινωνική δράση.

Από τη Δημοκρατική Αναγέννηση, στο ψηφοδέλτιο του ΟΧΙ συμμετέχουν οι παρακάτω:

  • Δημητρακούδη Χάρις,
  • Χρυσάφης Αναστάσιος.
Οι προϋποθέσεις που τέθηκαν και στις οποίες συμφώνησαν όλοι οι υποψήφιοι του Ε.ΠΑ.Μ είναι οι εξής:

Α. Η μη προηγούμενη επαγγελματική θητεία στην πολιτική,
Β. Η απόδοση του 50% της βουλευτικής αποζημίωσης για τις ανάγκες του Ε.ΠΑ.Μ
Γ. Η αξιοποίηση της κρατικής επιχορήγησης για κοινωνικές ανάγκες (π.χ. υπέρ απεργών Χαλυβουργίας, ΙΓΜΕ κλπ.)
Δ. Η ανακλητότητα των υποψηφίων.

Στις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου
Το ΕΠΑΜ ψηφίζει «ΟΧΙ»