Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

ΕΠΑΜ ΣΕΡΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (19- 4- 2012)


Ένας νέος πολιτικός φορέας γεννήθηκε για να αλλάξει την ιστορία

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) ιδρύθηκε στις 16/7/2011 ως πολιτική οργάνωση (κίνημα – μέτωπο) και μετά από δημοψήφισμα ανάμεσα στα μέλη του έλαβε τη νομική μορφή του πολιτικού κόμματος στις 27/3/2012.  Το Ε.ΠΑ.Μ. ανταποκρίθηκε στην ανάγκη και απαίτηση του λαού για συγκρότηση μιας ευρύτερης κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας, πέρα από κομματικές και ιδεολογικές διαφορές, θέτοντας τη βάση για την άμεση ανατροπή του αδιεξόδου που μας οδηγεί το υπάρχον καθεστώς.  Όλοι μαζί αναλαμβάνουμε δράση για να βάλουμε τέλος στις πολιτικές που οδηγούν στην φτώχεια, την ανεργία, την ισοπέδωση των ατομικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας, την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. 

Οι βασικοί στόχοι του ΕΠΑΜ είναι:

Ø     Μη αναγνώριση του δημόσιου χρέους με βάση το διεθνές δίκαιο
Ø     Ανατροπή  των συμφωνιών (μνημόνια, δανειακές συμβάσεις κλπ)
Ø     Αναθεώρηση των σχέσεων με την ΕΕ 
Ø     Τιμωρία των υπευθύνων
Ø     Συντακτική Εθνοσυνέλευση για την ψήφιση νέου Δημοκρατικού Συντάγματος

Στα πλαίσια αυτά, συγκροτούνται ομάδες ενεργών πολιτών (πυρήνες)  σ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και λειτουργούν δημοκρατικά, αναπτύσσοντας δράση σε θέματα των τοπικών κοινωνιών. Ο Πυρήνας Σερρών συγκροτήθηκε στις 21/3/2012 και στη συνέχεια εξελέγη η προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από τους παρακάτω. Συντονίστρια: Νιτσιοπούλου Δέσποινα, Γραμματέας: Γαλεντερίδου Φωτεινή, Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Τζερίδης Αλέξανδρος.

 Επίσης, μέλος του Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου του Ε.ΠΑ.Μ. εξελέγη, από το 1Ο Πανελλήνιο Συνέδριο, ο Βούλτσιος Αβραάμ, μέλος του Τοπικού Πυρήνα. Στο Συνέδριο αποφασίστηκε η συμμετοχή του Ε.ΠΑ.Μ. στις επερχόμενες εκλογές.

Στο κάλεσμα του Ε.ΠΑ.Μ. για τη συγκρότηση του ευρύτερου δυνατού κοινωνικοπολιτικού Μετώπου, με τη συνεργασία όλων των αντικατοχικών σχημάτων, δυνάμεων, προσωπικοτήτων, ανταποκρίθηκε το κόμμα της Δημοκρατικής Αναγέννησης και πολλά κινήματα πολιτών.
Αποφασίστηκε η σύμπραξη σε μία εκλογική συνεργασία με το όνομα  «ΟΧΙ».   Νομοτυπικά  επικεφαλής του Ψηφοδελτίου  και εκπρόσωπος του «ΟΧΙ» ορίστηκε  η τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οικονομολόγος, καθηγήτρια κ. Μαρία Νεγρεπόντη  Δελιβάνη.

Το Ε.ΠΑ.Μ. Σερρών προκειμένου να συμβάλλει στην ενημέρωση όλων για την πραγματική κατάσταση της χώρας, αλλά και για την εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση, που συστηματικά αποσιωπάται, αξιοποιεί την τεχνολογία και δημιούργησε τους παρακάτω τρόπους επικοινωνίας κι ενημέρωσης.

Για περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με το Ε.ΠΑ.Μ. σας καλούμε στη συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο GALAXY, στις 11 το πρωί της Δευτέρας 23/4/2012.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΕΠΑΜ ΣΕΡΡΩΝ


ΤΗΛΕΦΩΝΑ:    Συντονίστρια: 6975226181, Υπεύθυνος Ενημέρωσης: 6985960866
email:  epamserron@gmail.com   ΚΑΙ   epamserron@yahoo.gr

http://www.epamserron.blogspot.com/  

facebook: Ε.ΠΑ.Μ Σερρών

Κεντρικό site Ε.ΠΑ.Μ   http://www.epam-hellas.gr/

 

Η Συντονιστική Επιτροπή Ε.ΠΑ.Μ Σερρών